سی و نهمین جلسه رسمی و علنی شورای شهر
1401/03/17
11/06/2022 09:32:49 ق.ظ
صبح روز سه شنبه 17 خرداد سی و نهمین جلسه رسمی و علنی با حضور اعضای شورا، شهردار و اصحاب رسانه برگزار شد

صبح روز سه شنبه 17 خرداد سی و نهمین جلسه رسمی و علنی با حضور اعضای شورا، شهردار و اصحاب رسانه برگزار شد
مرادلو در آغاز جلسه با تشکر از شهردارمحترم، دکتر انصاری، تک تک کارگران شهرداری و دیگر همکاران که در این روزهای گرم و ایام تعطیل در بحث رفاه مردمی زحمت کشیدند گفت: ما پیگیر مطالبات مردمی در شهرداری هستیم و با برنامه ریزی های خوب درباره آسفالت، از اوایل سال جاری شاهد این عملیات در سطح شهر هستیم.
در ادامه مرادلو ادامه داد که در هفته گذشته بازدیدی از کوی چمران داشتیم که با درخواست مطالبات مردمی، شاهد کمبود امکانات شدید رفاهی برای مردم این منطقه بودیم که باید به آن رسیدگی شود و ما در هفته آتی بازدید مجددی از این منطقه خواهیم داشت.
در این بازدید اهالی در باره امکانات رفاهی، تعیین تلکیف زمین های بلا صاحب، و چند نکته دیگر صحبت کردند که با مشخص شدن این امر، شروع عملیات عمرانی در این منطقه را آغاز میکنیم.
رئیس شورای شهر اضافه کرد با توجه به جلسه ای که در دفتر امام جمعه محترم داشتیم، خواستار برنامه های مناسبتی در ایام کرامت در مرکز شهر از شهردار محترم هستیم.
بعد از صحبت های مرادلو، اسماعیلی عضو شورا سوال هایی در خصوصزمین های رها شده در سطح شهر، انبارهای اجرائیات که پر شده از اموال مردم هستند، پرونده های قلع و قمع، ایجاد خط ویژه برای تاکسی ها سوالاتی ابراز داشتند که ابوبصیر عضو دیگر شورا، مرکز مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانوار را به آن اضافه کرد.
فیروزفر شهردار زنجان ضمن تشکر از همه مسائل در پاسخ بیان کرد: ما زمین های رها شده متعلق به شهرداری، بسیار کم داریم و این زمین ها یا متعلق به شخص یا سازمانها میباشد. ما با ورود به این موضوع با سازمانها و نهاد ها صحبت کرده ایم تا این قضیه تعیین تکلیف شود. فیروزفر درباره زمین های رها شده ای که متعلق به اشخاص میباشد گفت: ما تنها کاری که در حال حاظر میتوانیم انجام دهیم این است که با مالک زمین صحبت کنیم و در صورت عدم قبولی از طرف مالک، دیوار کشی از طرف شهرداری صورت گیرد و هزینه آن، از مالک اخد شود که همین دیوار کشی، خود مشکلاتی بوجود میآورد و در حقیقت راه حل مناسبی نیست.
مجتهدی عضو دیگر شورا در این خصوص گفت که جلسه ای با قوه قضائیه در این خصوص داشتیم که در آن جلسه از طرف رئیسکل دادگستری استان بیان شد، اهالی از زمین های رها شده و یا ساختمان های نیمه کاره شاکی هستند، زیرا که مشکلاتی برای آن مردم در منطقه بوجود آورده که با مشخص شدن نام مالکان و ارائه ان به قوه قضائیه نسبت به رفع این مشکل اقدام خواهد شد.
فیروزفر در مورد قلع و قمع بیان کرد که در کل کشور پرونده های بلاتکلیفی وجود دارد که دارای رای نهایی قلع و قمع از دیوان هستند ولی هنوز اجرا نشده که در این خصوص 3 ماه پیش درخواستی از مدیریت عالی استان داشتیم و در آنجا این مساله کاملا طرح موضوع شد. در نهایت یک راه حل قانونی برای اقدام همه جانبه هنوز پیدا نشده و با توجه به استعلام صورت گرفته، این مساله در کل کشور مطرح هست.

فیروزفر ادامه داد: درباره خط ویژه برای تاکسی ها که با توجه به پیگیری اعضای شورای محترم اسلامی و شهرداری برای استفاده از خط ویژه، این امر هنوز دایر است و اگر مشکلی باشد بنده با رئیس راهور استان صحبت هایی به عمل آوردهام و ایشان در این خصوص مشکلی ندیده اند و اگر مشکلی باشد باید سریعا آن را به راهور انتقال دهیم.
همینطور برای ایجاد خطوط جدید، شروع مطالعات هسته مرکزی ترافیک شهر و خطوط حمل و نقل عمومی در شورای ترافیک استان تصویب شده است و در حال حاظر در طی مراحل به سر میبرد. ایجاد خطوط ویژه خاص ترافیکی در هسته مرکزی شهر که ما ترافیک را در آن قسمت داریم منوط به انجام مطالعات است که با قید تسریع انجام شد و باید مطالعات پروژه سبزه میدان را قبل از این پروژه داشته باشیم که در یک پروسه 6 ماهه این مطالعات، خطوط را برای ما مشخص خواهد کرد.
در خصوص ایستگاه های اتوبوس وسط معابر که فعلا در حال برچیده شدن آنها هستیم، به علت عدم اتمام کامل طرح، مردم در این خصوص معترض هستند. فیروزفر ادامه داد ما راه های مختلف را بررسی کردیم و هیچ راهی جز این که برای اتوبوس ها از جناحین درب ایجاد شود (چپ درب شوند) راهی پیدا نکردیم و مجوزی در این خصوص از پلیس راهور اخد کردیم که قرار است 10 دستگاه اتوبوس که 8 دستگاه آن آماده شده به ناوگان حمل و نقل شهری اضافه شود و با توجه به مالکیت شهرداری نسبت به این دستگاه ها در حال تامین نیروی راننده برای آن دستگاه ها هستیم که تا آخر خرداد این امر ممکن میشود.
اما بحث کمیسون 77 که یک نیاز جدی برای شهرداری هست، 3 عضو کمیسیون ماده 77 خارج از شهرداری هستند که یک عضو از شورای شهر، یک عضو از وزارت کشور که به استانداری محول شد و در نهایت فرماندار در این خصوص معرفی شد و یک عضو از نماینده قوه قضائیه که ایشان هم معرفی شدند، و معرفی این نماینده ها زمان بر بود که در نهایت اولین جلسه کمیسون 77 هفته قبل تشکیل شد و بعد از این به صورت منظم انجام خواهد شد.
و اما چند نکته در باره آسفالت: در جاهایی که ما آسفالت تراش داریم در ابتدا یک لایه ابتدایی باید انجام شود که نیاز است لایه نهایی بعد از انجام تراکم روی آن صورت گیرد و بعضا مردم عزیز این لایه اولیه را لایه نهایی میداندد. در خصوص اولویت بندی آسفالت با توجه به اسکن لیزری صورت گرفته، ما چند نقطه اجبار در حجم آسفالت و در برنامه ریزی داریم. یکی این که ما نمیتوانم پیمانکار را از قسمتی به قسمت دیگر شهر انتقال دهیم چرا که علاوه بر هزینه، کار باید به صورت پیوسته و منظم صورت گیرد. کار پیمانکار از میدان سرباز گمنام آغاز شده که آن قسمت از بزرگ راه 22 بهمن به شدت آسیب دیده بود. مسیر بعدی، خیابان سعدی است که با توجه به برچیده شدن ایستگاههای اتوبوس باید برنامه ریزی صورت گیرد که آسفالت ریزی متوقف نشود و در پایان فصل کاری، خیابان امام از میدان بسیج تا میدان استقلال و در اکثر جاها مثل خیابان توحید، اعتمادیه، الهیه و همینطور در معابری در منطقه 4 و منطقه 2 و اطراف بیمارستان ولیعصر(عج) عملیات آسفالت ریزی صورت خواهد گرفت.
در خصوص نظارت: این گونه است که برای اولین بار این اتفاق صورت گرفته که نظارت را در 3 لایه آسفالت ریزی داریم و نظارت لایه نهایی با آزمایشگاه مکانیک خاک استان است که از مرحله تولید آسفالت تا پایان روکش، این امر صورت میگیرد.
فیروزفر در خصوص آسفالت ریزی در مناطق 3 و 1 گفت: مناقصه ای در این خصوص انجام شد، همینطور مناقصه برای مناطق 4 و 2 به میزان 20 هزار تُن آسفالت بوده. شرکت جهاد نصر در این مزایده برنده شد که برای طی مراحل قرارداد تمام مدارک خواسته شده از شرکت جهاد نصر در مناقصه ارائه شده و بعد از بسته شدن قرارداد در مناطق 4 و2 این عملیات را شروع خواهیم کرد. در ادامه فیروزفر گفت: با توجه به ابلاغی که از سوی سازمان برنامه ریزی استان داشتیم، شرکت های پیمانکار آسفالت برای عقد قرارداد باید گواهی نامه فنی ارائه دهند که ما این را در اسناد مناقصه آوردهایم و با توجه به این که اخیرا شرایط اخذ گواهینامه فنی تغییر کرده، با نظر شورای فنی، یک فصل کاری به شرکت های پیمانکار فرصت داده شده که بتواند خود را به این سطح برساند و اگر شرکت جهاد نصر این گواهی را ارائه ندهد، این قرارداد با برنده دوم منعقد خواهد شد.
در خصوص خیابان های فرعی: خیابان های فرعی و کوچه ها مهم ترین بحث در خدمات شهری هستند که باید منافع مردم در نظر گرفته شود. ما 3 مرحله مناقصه برگزار کردیم که متاسفانه قیمت ها خارج از محدوده عرف بوده وما این اجازه را نداریم به هر قیمتی این کار را انجام دهیم زیرا که این منابع از جیب مردم تامین میشود.
فیروزفر در خصوص انبار های اجرائیات ادامه داد: با وجود چندین مرحله فراخوان، صاحبان اموال بدنبال اخذ اموالشان نیستند که این ها برای ما به عنوان اموال بلا صاحب معنی میشوند و ما با توجه به فراخوان ها تا اواسط تابستان منتظر هستیم که با مدارای کامل این اموال را به صاحبانشان بازگردانیم.

ابوبصیر درباره زمین های رها شده گفت که راه حل مناسب، کمسیون ماده 77 است که عوارض برای صاحبان آن مشخص میکند و بهترین راه برای تعیین تکلیف این موضوع است همینطور همه استانها یک مرکز کارآفرینی دارند که ما هم خواستار آن هستیم.
شهردار زنجان در پاسخ این عضو شورا ابراز داشت: این مرکز را ما راه اندازی خواهیم کرد و سعی بر این داریم که همه از آن استفاده کنند. در خصوص زمین های رها شده، کمیسیون ماده 77 مرجع حل اختلاف بین شهرداری و معدیان است. ما باید ابتدا به ساکن، عوارض را تعیین کنیم و اگر افراد بر این معترض باشند باید به کمیسیون ماده 77 مراجعه کنند که میشود لایحه آن را شهرداری تنظیم و شورا برای آن تصمیم گیری کند.
در پایان مصوباتی در خصوص لوایح بررسی شده در کمیسیون ها به شرح ذیل تصویب شد:
1- پرادخت یارانه ما به التفاوت اتوبوس های خصوصی
2- تصویب مناقصه عملیات آسفالت تراشی، پخش آسفالت مکانیزه در سطح منطقه 2 و 4 با مجری جهاد نصر
3- اصلاحات مربوط به تعرفه عوارض 1401
در خاتمه جلسه حمزه لو عضو دیگر شورای اسلامی پیشنهادی در خصوص فضای سبز که در حال حاظر با مشکل روبرو هست مطرح کرد. در این پیشنهاد بیان شد با توجه به این که رفروژ های وسط برای مردم قابل استفاده نیست و با توجه به بحران آب، این نقاط اصلاح شوند چرا که چمن در این نقاط چیزی به جز هزینه و مصرف آب ندارد.
نوشته شده توسط: Admin -- تعداد بازدید ها: